spoon

Sebzeli Kaşarlı Tavuk

Bu yemek diyet yemeği de sayılır. Sebzeleri yağda sotelemeden haşlanmış olarak yapabilirsiniz. Ben çocuklar için mecbur soteliyorum. Tabiki tadı daha iyi oluyor.

Malzemeler:
  • 1 adet tavuk göğsü (haşlanıp didilmiş)
  • 1 orta boy kabak
  • 2 orta boy patates (küçük doğranıp haşlanmış)
  • 1 havuç (küçük doğranıp haşlanmış)
  • 1 çay bardağı kadar bezelye
  • Tuz, karabiber, kimyon, pul biber, çok az köri
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6-8 dilim kaşar
Yapılışı:
Düdüklü tencereye tavuk, tuz ve birazda (3 bardak kadar) su koyun. Düdük ötünce 15-20 dakika kadar pişirin. Ilıyınca tavukları didin. Sebzeleri haşlayıp sıvı yağda soteleyin (Bir kabağı küçük doğrayıp sarımsakla soteledikten sonra diğer garnütürlere karıştırabilirsiniz, kabak yemem diyenler bile yiyor. Ayrıca mantar da koyabilirsiniz). Hazırladığınız garnitürü, didilmiş tavuğu ve baharatları koyup karıştırın. Bir kaseye, malzemeleri kaşıkla sıkıştırarak koyun ve tepsiye ters çevirin (kaç kişilik olacaksa önceden ayarlayın). Üzerlerine 1'er dilim kaşar koyup pul biber ekin. Fırının ızgarasında kaşar eriyinceye kadar tutun. Uğraşmak istemezseniz karışımı tepsiye döküp üzerine kaşar rendesi serperek aynı işlemi yapabilirsiniz. Eğer başemel sos seviyorsanız kaşardan önce dökebilirsiniz.

Not:
Hazır garnitürünüz varsa daha kolay bir yemek sadace tavuğu haşlayacaksınız.

Comments (2)

biz dün akşam denedik. gerçekten çok pratik ve lezzetli bir yemek. ellerinize, emeğinize sağlık :)

Afiyet olsun. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

Yorum Gönder