spoon

Paçanga Böreği

Berat bu böreği yemiyor, ona birtane boşunu yaptım. Onuda zor yedi.

Malzemeler:
  • 1 yufka
  • 1 kase kaşar peyniri
  • 1 domates (küçük doğranmış)
  • 1 biber (çekirdeğini çıkarıp, küçük doğrayın)
  • 50gr. pastırma
  • Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:

Yufkayı masaya koyun ve sekize bölün. Uçlarına kaşarı, pastırmayı, domatesi ve biberi eşit olarak hepsine koyun. Kenarlardan içe katlayıp sarın, ucuna elinizle hafif su sürerek kapatın (kenarları iyi kapatmazsanız içinden çıkan domatesin suyu yağı sıçratır). Bol kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine çıkarın.

Comments (0)

Yorum Gönder