Bu tarif, rahmetli annemin yaptığı ve çok sevdiği bir aperatifti. Kahvaltıda veya ikindi çaylarında ekmeğe sürüp yerdik. Bu tarif hiç bir yerde yoktur. Isparta'ya hatta anneme özel bir tarif. Bu malzemeyi sac böreğine iç olarak da kullanırız. Tadı acılı da olsa gerçekten güzel. Bal kabağı hep tatlı olarak kullanılıyor, bu da farklı bir lezzet.
Malzemeler:
- 1 kase dolusu rendelenmiş balkabağı (ince ayarda)
- 1 orta boy soğan
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
Yapılışı:
Teflon tavaya sıvı yağı ve ince doğranmış soğanları koyup 2 dakika kavurun. Balkabağını ilave edin. Kısık ateşte karıştırarak 10 dk. kadar pişirin. Pişirme esnasında tuzunu ve baharatını atın. Soğuyunca servis yapın. Biraz daha fazla yapıp saklama kabına koyarak dolapta 3-4 gün bozulmadan saklayabilirsiniz.
Comments (0)
Yorum Gönder