spoon

Karnıyarık

Bu yemeği közlenmiş patlıcanla da yapıyorum. Daha hafif oluyor.


Malzemeler:
  • 6 adet patlıcan
  • 1 büyük soğan
  • 1 kase kıyma
  • 2 sivri biber
  • 3 adet domates
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Tuz, karabiber
  • Maydanoz
Yapılışı:
Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Alacalı soyup kızgın yağda kızartın (altı tane de biber kızartın). Patlıcanların ortalarını açarak hafif tuzlayın. Geniş tencereye sıralayın. Tavaya biraz yağ, soğan, sarımsak ve salçayı koyup kavurun. Biberi ve kıymayı sonra da iki domatesi ekleyip, iyice kavurun. Tuzunu, biberini koyup maydonozu ilave edin (maydanoz pişmesin). Patlıcanların içine kaşıkla basarak yerleştirin. Domatesleri dilimleyip üzerine paylaştırın, yarıya kadar su koyup 30 dakika pişirin. İsterseniz fırına koyabilirsiniz.

Comments (0)

Yorum Gönder