spoon

Acılı Ezme

Bahar gelince acılı ezmeyi yapıp kavonaza koyarım. Buz dolabında 3-4 gün bozulmadan durabiliyor. Çocuklar kahvaltıda ve yemeklerle yemeyi çok seviyorlar. Benim içinde pratik oluyor, salatayı bile aratmıyor. Tek başına yemedikleri bütün yeşillikler içinde, sağlık deposu...

  

Malzemeler,
  • 4 Orta boy domates,
  • 2 Adet kuru soğan,
  • 4-5 Diş sarımsak,
  • 2 Adet yeşil biber,
  • 1 Adet kırmızı biber (varsa),
  • 4-5 adet taze soğan,
  • 1 Yemek kaşığı domates ve biber salçası,
  • Maydanoz,
  • Biraz kuru yada taze reyhan,
  • 1 Çay kaşığı tuz,
  • 1 Tatlı kaşığı kuru nane ve kekik,
  • 1 Tatlı kaşığı kimyon, karabiber, çemen,
  • 2 Yemek kaşığı kırmızı pul biber,
  • 2 Yemek kaşığı sumak,
  • 2 Limonun suyu,
  • 4-5 Yemek kaşığı sızma zeytin yağı,
  • Nar ekşisi (varsa),
  • Ceviz (arzu edilirse üzerine)

Yapılışı:
Soğan ve biberleri rondodan geçirin. Maydanoz ve taze soğanı doğrayıp rondoya ilave edin. Diğer malzemeleride koyup iyice karıştırın. Ezme hazır. Kavonoza koyup dolaba kaldırın. Servis ederken üzerine ceviz atın ve nar ekşisi gezdirin.

Not: Kısırlada güzel oluyor.

Comments (0)

Yorum Gönder