spoon

Yoğurtlu Semizotu

Yaz günleri için güzel bir salata, Atabey'de (Isparta'nın ilçesi) semizotuna töhmekan derler. Ablamın bahçelerinde çok yetişiyor, toplayıp öğlen yemeklerinin yanında yiyoruz.


Malzemeler:
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 kase ayıklanıp temizlenmiş semizotu (töhmekan)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Tuz


Yapılışı:

Yağ hariç, bütün malzemeleri derin bir kasede karıştırın. Servis tabağına koyarak yağını ilave edin.

Not:
Semizotunu hafif haşlayıp süzerekte yapabilirsiniz. Ben haşlamadan yaptım.
Domates salatasına da semizotu ilave ederseniz güzel oluyor.

Comments (0)

Yorum Gönder