spoon

Patatesli Omlet

Bu omleti Ayten hanım da kahvaltıda yemiştik. Çocuklar okuldan gelince ve kahvaltılarda güzel oluyor.


Malzemeler:
  • 4 adet yumurta,
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1 tutam maydanoz (severseniz dereotu)
  • 4 adet orta boy patates
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Sucuk (istediğiniz kadar)
  • Baharatlar (tuz, kimyon,pulbiber,karabiber, köri)


Yapılışı:

Patatesleri küp şeklinde doğrayın. Teflon tavaya sıvı yağı koyarak ısıtın ve patatesleri ilave edin. Kapağını kapatarak arada karıştırın (isterseniz bol yağda kızartın). Pembeleşinceye kadar soteleyin (diğer hazırlıkları yapıncaya kadar soteleniyor 5-10 dakika kadar). Bir kaseye yumurtayı, sütü, maydanoz ve baharatları koyarak iyice çırpın. Patatesler sotelenince başka tabağa koyarak aynı tavaya sucukları sıralayın (tavanın sıcaklığıyla hemen pişiyor). Ocağı kapatıp sucukları çevirin, üzerine sotelenmiş patatesleri serpin ve çırpılmış yumurtayı da üzerine gezdirerek dökün. Ocağı açın, kapak kapatıp kısık ateşte pişirin. Tavayı sallayın ki yapışmamış olsun (teflon tavada olursa yapışmıyor). Pişen omletin tavasına düz bir tabağı kapatıp ters çevirin alt üst olsun, görünümü güzel oluyor. Dilimleyerek servis edin.



Not:
Omleti ters çevirirken tabak tavadan biraz büyük olmalı.
Sucuklar çok pişmesin, yumurta pişinceye kadar kızarıyor zaten.

Comments (0)

Yorum Gönder