spoon

Kuru Fasulye

Malzemeler,
  • 2 Kase kuru fasulye (akşamdan ıslatılmış),
  • 1/2 Tavuk göğsü,
  • 2 Orta boy soğan
  • 1 Sivri biber,
  • 2-3 Adet domates,
  • 1 Adet havuç,
  • 1 Yemek kaşığı domates salçası,
  • 1/2 Yemek kaşığı biber salçası,
  • Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber,
  • 2-3 Su bardağı tavuk suyu (Tavuk suyu yoksa bir kaşık tereyağı ilave edin),

Yapılışı,

Islanmış fasulyeleri üzerini geçecek şekilde su koyup haşlayın (ben düdüklü tencerede haşladım, kaynadıktan sonra 5dk. pişti). Suyunu süzün. Tencerede yağı ve tavukları (kuşbaşı doğranmış) kavurarak salçayı, soğanı, biberi ve havucu ilave edin. 5dk. karıştırın, baharatları ve domatesleri ilave edin. 5-6 Bardak sıcak su ve tavuk suyu ilave edin, kaynayınca haşlanmış fasulyeleri koyup 30dk. kısık ateşte pişirin.

Not:
Kuru fasulyeyi etli de yapabilirsiniz, ozaman eti haşlamanız gerekir. Kuzu etiyse tavuk gibi kavurarak yapabilirsiniz, oda çabuk pişer.

Comments (0)

Yorum Gönder