spoon

Fırında Sebzeli Levrek

Hafif bir balık yemeği yemek isterseniz fırında levrek tam uygundur.

Malzemeler:
  • 4 adet levrek
  • 3-4 orta boy patates
  • 2 adet domates
  • Maydanoz
  • Garnitür (mısır, havuç,bezelye)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Limon
  • Tuz
Yapılışı:
Yıkanıp süzülmüş levreklerin içlerini hafif tuzlayın ve tepsiye dizin. Soğanı ve patetesleri küp küp doğrayıp, tavada az yağla soteleyin (haşlanmış da kullanabilirsiniz). Garnitürü ve tuzu  ilave edip karıştırın. Balıkların içini eşit şekilde doldurun. Üzerlerine domates ve limon dilimlerini yerleştirip hafif yağ gezdirin ve alüminyum folyoyu balıklara temas ettirmeden tepsiye kaplayın. 200 derecedeki sıcak fırına koyarak 45-50 dakika pişirin.

Not:
Levrek balığını unlayarak kızgın yağda kızartırsanız o da çok lezzetli  oluyor (kızartmalar lezzetli olur zaten).
Gıdaları alüminyum folyoya sararak (temas ederek) pişirmenin çok zararlı olduğunu duydum. Ben dikkat ediyorum.
Patatesi, soğanı çiğden koyarsanız da olur ama biraz diri oluyor.

Comments (0)

Yorum Gönder