spoon

Balkabaklı Sac Böreği

Balkabağını kavurup hazırladıysanız (mezelerde var), kolay paçanga böreği gibi yapıyorsunuz.




Malzemeler,
  • 6 Adet yufka,
  • 2 Yemek kaşığı tereyağı,
İç Malzeme:
  • 1 Kase dolusu rendelenmiş balkabağı (ince ayarda),
  • 1 Orta boy soğan,
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 Tatlı kaşığı pul biber,
  • 1 Çay kaşığı tuz ve karabiber,
Malzemenin Yapılışı,

Teflon tavaya sıvı yağı ve ince ince doğranmış soğanları koyup 2 dakika kavurun. Balkabağını ilave edin. Kısık ateşte karıştırarak 10 dk kadar pişirin. Pişerken tuzunu ve baharatını atın.


Yapılışı,
Yufkayı masaya açın ve iki kenar uçlarını ortayı biraz geçecek kadar katlayın. Dikdörtgen olsun. Küçük kenarları da iki santim içe kıvırın. Malzemeyi yarısına kadar yayın. Boş kenarı üzerine katlayın (kare olacak), kenarlarını parmak uçlarıyla basarak kapatın (kenarları açıkken parmak ucuyla ıslatırsanız daha iyi yapışır). Isıttığınız teflon tavada, yağ koymadan, iki tarafını da kızartın ve üzerine tereyağını sürüp sıcak sıcak servis edin.

Comments (0)

Yorum Gönder