Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 kutu (litre) süt
- 1 büyük muz
- 1 paket damla çikolatalı bisküvi
- 1 çay kaşığı tarçın
- Süslemek için damla çikolata ve sos
Yapılışı:
Sütün tamamını tencereye koyun. İrmik ve şekeri ilave edip karıştırarak boza kıvamına gelinceye kadar pişirin (Karışım kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirmeye devam edin). Kek kalıbını ıslatın. Muhallebiden biraz döküp kaşıkla düzeltin. Muzları kalıbın kenarından başlayarak muhallebinin üzeri örtülecek şekilde dizip tarçın serpin. Muhallebinin bir kısmını daha döküp bisküvileri de muzdaki gibi sıralayın. Üzerine kalan muhallebiyi döküp bir kaşığı ıslatarak yüzeyi düzeltin. Kalıptaki tatlı oda sıcaklığına geldiğinde dolaba koyup 2-3 saat soğutun. Tatlınızı kalıptan çıkarın. Üzerine damla çikolata ve çikolata sosu dökün ve dilimleyerek servis edin.
Not:
Üzerini reçel ve tarçınla da süsleyebilirsiniz. Ben fotoğrafı çekinceye kadar çikolata sosu eriyip kenara aktı ama tadı güzel doğrusu. Muhallebiyi kalıba paylaştırırken hızlı davranmak gerekiyor ki muhallebi donmasın. Üç kat olduğu için muhallebiyi eşit kullanmanız gerekiyor.
Comments (0)
Yorum Gönder