spoon

Yoğurt Kebabı

Bu yemeği  dışarda yemiştim. Çok hoşuma gitti. Aslında yoğurtla eti beraber yemem (yoğurt etin demir emilimini engeller). Benim gibi demir eksikliği olanlar varsa bilir. Arada sırada yemekten birşey olmaz heralde. Bu tarifin eti mangalda pişince daha güzel oluyor. Ama kavurma yaparak da lezzetli oluyor.


Malzemeler:
  • 1 kg kavurmalık kuşbaşı et
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 sivri biber
  • 2 domates
  • 2 dal taze soğan (varsa)
  • 3 tane tırnak pide yada lavaş (fırında yaptırın)
  • Maydanoz
  • Karabiber, kırmızı biber, kimyon, tuz
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ ve süt (terbiyesi için)
Yapılışı:
Kavurmalık ete baharatları, sarımsağı, sıvı yağı ve sütü koyun. İki saat yada bir gün önceden eti terbiye edin. Sac tavada (teflon veya vog da olabilir) kavurun. Suyunu çektikçe birer çay bardağı kadar kaynar su ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin. Yaklaşık 2 saat sürüyor.
Tabaklara pideleri doğrayın, etrafına ve üzerine, ezip tuzladığınız yoğurdu dökün. Üzerine doğradığınız domates, biber ve taze soğanı serpin. En son kavurmayı koyup kızdırdığınız kırmızı biberli tereyağını etlerin üzerine gezdirip maydanozla süsleyin.

Comments (0)

Yorum Gönder