spoon

Tava Böreği

Fırınla uğraşmak istemezseniz, tava böreği devreye giriyor. Çocuklar için yada habersiz gelen misafirinize yapabileceğiniz kolay ve lezzetli bir börek. (Yufkayı buzluğa koyarak lazım olunca çıkarıp kullanabilirsiniz).


Malzemeler:
  • 3 adet yufka
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
İç malzemeler:
  • 1 kase kaşar peyniri
  • Sucuk (küçük kesilmiş)
  • 1 yeşil biber, kırmızıda olur
  • Zeytin parçaları
  • 1yk tereyeğ
Yapılışı:
Yumurtayı çırpın, yağ ve sütü ekleyip sosu hazırlayın. Büyük boy teflon tavayı yağlayın. Yufkayı serin, kenarlar dışarı sarksın (tepside olduğu gibi). Sostan 3-4 kaşık gezdirin. İkinci yufkanın yarıdan fazlasını bölün ve parçalayarak aralara sos dökerek yerleştirin. İç malzemeleri döşeyin. Kalan yufkaları da aynı şekilde parçalayarak ve soslayarak tamamlayın. Kenarlardan kapatın üzerine sos sürmeyin (zaten sos bitmiştir). Ocağa alıp pişirmeye başlayın, arada sallayın ve spatula ile kontrol ederek pişirin. Üzerine kapak kapatarak alt üst yapın ve tavaya az tereyağ koyup aktarın (burası heycanlı olabilir). Diğer yüzü de kızarınca servis tabağına alıp üzerine tereyağ sürerek (isterseniz sürmeyin) servis edin. Pizza gibi böreğiniz hazır...

Not: İç malzemeyi peynirli, patetesli, ıspanaklı vs hazırlayabilirsiniz.
Alt kısımdaki yufkayı bir buçuk yufkadan fazla kullandık. Çünkü ilk yufkayı  tavadan sarkıttığımız için eşitleniyor.


Comments (0)

Yorum Gönder