Hafta sonu güzel bir kahvaltı için, 1 saatinizi ayırmak yeterli olacaktır. Orjinalinde, tabak büyüklüğünde tek tek açılıp, üst üste araları yağlanarak dizilir ve tekrar açılır. Bu pratik bir tarif.
Malzemeler:
- 5 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı su
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Kızartmak için sıvı yağ
Yoğurt, yumurta, su ve tuzu iyice karıştırın. Un ve kabartma tozunu da ilave ederek yumuşak hamur yapın. Hamurdan parça alın, parmak kalınlığında merdane ile açın. Börek keser gibi kare kare veya benim ki gibi değişik şekillerdeki kalıpla kesin ve bol kızgın yağda kızartın.
Comments (0)
Yorum Gönder