Talaş böreği biraz zahmetlidir, ama hazır yufkadan da gayet güzel oluyor. Hatta milföy hamurundan da çok güzel oluyor hem daha da pratik.
Malzemeler,
- 6 adet yufka
- 1 su bardağı eritilmiş katı yağ
- 1su bardağı su
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu
- İç harcı:
- Haşlanmış ve kavrulmuş kuşbaşı et (garnitür büyüklüğünde)
- Hazır garnitür veya kendi haşladığınız patetes, havuç, bezelye
- Tuz, biber
Yapılışı,
Et ve garnitürleri tavaya alıp soteleyin. Yufkayı yayarak sostan (yağ ve su karışımı) 4-5 kaşık gezdirerek fırçayla her yerine yayalım. Kaşılıklı iki kenarları ortada uç uca birleştirip sostan sürelim. Elimizde dikdörtgen yufka var, diğer uçları da ortada da buluşturarak kare oluşturun sos sürün. Kareyi dörde kesin ortaya bir yemek kaşığı içi koyup bohça şeklinde kapatıp birleşen yerler alta gelecek şekilde tepsiye dizin, yumurta sarısı sürüp fırınlayın.
Comments (0)
Yorum Gönder