Karnabahar kızartması ağır geliyor... Yemeğini de yiyemiyorum diyorsanız, işte size hafif ve kolay bir yemek.
Malzemeler:
- 1 orta boy karnabahar
- 1-2 havuç
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 2 su bardağı kadar süt
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 kase dolusu kaşar rendesi
Karnabaharı yıkayıp parça parça bölün. Havuçları da kazıyıp halka halka kesin. Kaynayan tuzlu suya salıp 10 dk kadar haşlayın. Süzüp tepsiye alın. Üzerine başemel sosu döküp, kaşar rendesini ve pulbiberi de eşit şekilde serpin. Fırının ızgarasına sürün. Üzeri kızarınca çıkarıp dilimleyerek servis edin.
Başemel sosu için, tavaya tereyağını koyup eritin ve unu ilave ederek 2-3 dk. kavurun. Sütü de yavaş yavaş dökerek hızlıca karıştırın (çırpma teli kullanabilirsiniz). Koyulaştıkça süt ilave edersiniz. Kek kıvamında olan sosunuza tuz ve karabiber serpin.
Comments (0)
Yorum Gönder