spoon

Yufkalı Kurabiye

Malzemeler varsa 15-20 dakika gibi kısa sürede yapılabilen bir pasta denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler,

  • 3 Adet yufka,
  • 2-3 Yemek kaşığı haşhaş,
  • 1 Çay bardağı kadar sıvı yağ,
  • 2-3 Yemek kaşığı pekmez,
  • 2 Yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 Su bardağına yakın Ceviz,
  • 1 Tatlı kaşığı tarçın (isterseniz koymayın),
  • Yeteri kadar pudra şekeri,

Yapılışı,
Yufkalardan birini tezgaha açın. Haşhaşa sıvı yağ ekleyerek boza kıvamında inceltin. İçine pekmezi ve tarçını ilave ederek iyice karıştırın. Kaşık kaşık, yufkaya 5-6 kaşık gezdirerek dökün. Fırça yardımıyla yufkanın her yerine eşit dağıtın. Cevizi ve toz şekeri de serperek kenarlardan 3-4 parmak içe katlayarak ucundan çok sıkı olacak şekilde rulo yapın. İkişer parmak aralıkta keserek hafif yağlanmış tepsiye sıralayın. Üzerine içine sürülen malzemeden sürün ve kurutmadan 15 dk. pişirin (çok kızartmayın sert olur). Soğuduktan sonra veya servisten önce üzerlerine pudra şekeri serpin.
Diğer yufkalarıda aynı şekilde hazırlayın.
İsterseniz tek yufkayla deneyebilirsiniz.

Comments (0)

Yorum Gönder