spoon

Hasan Paşa Köftesi

Köfte ve püre seviyorsanız, tam size göre bir tarif. Yapması kolay ve ana yemek gibi doyurucu.


Malzemeler:
  • 4-5 adet patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağına yakın süt
  • Tuz, karabiber
Köfte Malzemeler:
  • 600 gr. Köftelik kıyma
  • 1 baş soğan
  • 2 dilim ekmek veya 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı karbonata 2-3 damla limon suyu (koymayabilirsiniz)
  • Tuz, kırmızı biber, karabiber
  • Yeteri kadar kaşar rendesi
Sosu:
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
Yapılışı:
Patatesleri derin bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su koyarak haşlayın. Ilıyınca kabuklarını soyun.
Tencereye tereyağını ve patatesleri koyarak ocak üstünde (kısık ateşte) ezerek karıştırın. İyice ezilince sütü de ilave ederek pişirmeye devam edin. Püreniz hazır.
Köftelik kıymaya ekmeği ovalayın (ekmek kuruysa ıslatın). Çay tabağına karbonatı alın. Üzerine limon sıkın ve karıştırın. Kıymaya ilave edin. Soğanı da incecik rendeleyin. Tuzunu baharatını da koyarak 5-10dk. yoğurun. İsterseniz dinlenmesi için dolapta yarım saat bekletin veya akşamdan hazırlayın.
Karışımdan büyük parça kıyma alıp çanak şeklide hazırlayın. Çanaklar çok ince olmasın, kuru olur. Hafif yağlanmış tepsiye yerleştirip, ısınmış fırında 10 - 15 dakika çanak köfteleri pişirin. Fırından çıkınca püreleri kaşıkla çukurlara doldurun (krema şırıngasıyla yaparsanız şekilli görünümü olur). Bir kaseye salçayı ve suyu koyarak sosunu hazırlayın. Köftelerin üzerine ve yanına dökün (soslu seviyorsanız suyunu salçasını artırın). Köfteleri tekrar fırına koyup 10 dk kadar pişirin, kaşarları ilave edip eriyinceye kadar (5 dk.) fırınlayın. Hasan Paşa Köfteniz hazır.

Not:
Köfteye karbonat ilave edilince daha yumşak ve tombul köfteler oluyor. Biraz inegöl köfteye benziyor. Daha sonra inegöl köfte tarifi de vereceğim inşallah.

Comments (0)

Yorum Gönder