Hazır ürünlerin zararlı olduğunu biliyorsunuzdur. Evde yapmakta zor değil, bu sebeple kolları sıvayın ve mantarları temizleyip doğrayın. Sağlığınız için bu kadar zahmete değer.
Malzemeler
- 7-8 adet mantar
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, nane kurusu, pul biber
- 3 su bardağı su
Yapılışı
Tencereye, yağı ve temizlenip ince doğranmış mantarları koyarak kısık ateşte kavurun. Unu da ilave ederek biraz daha kavurun, üzerine soğuk su dökerek devamlı karıştırın (sıcak su dökerseniz topaklanır). Çorba kaynayıca tuzunu ilave edin. Suyu az gelmişse su ilave edip 10 dakika (arada karıştırarak) kısık ateşte pişirin. Sütü de ilave ederek 5 dakika daha pişirin. Nane ve pul biberle süsleyip servis edin.
Arzu ederseniz mantarı kavururken soğan da ilave edebilirsiniz.
Comments (0)
Yorum Gönder