Bu yemeği yaparken et kullanır, birde güveç biçiminde tencerede yaparsam, patlıcan güveç yaptım diyorum. Et koymazsam zeytin yağlı hafif yemek oluyor. Yapmasıda çok pratik; doğra ve ocağa koy.
Malzemeler,
- 1 Kg. patlıcan,
- 300gr kuşbaşı veya kuzu kaburga,
- 2 Baş soğan,
- 2 Sivri biber,
- 3-4 Adet domates,
- 3-4 Diş sarımsak,
- 1 Çay bardağından az sıvı yağ,
- 1 Yemek kaşığı salça,
- Tuz, karabiber, kimyon,
Yapılışı,
Patlıcanları alacalı soyarak halka halka doğrayın ve tuzlu suda 20 dk. bekletin. Çelik tencerenin tabanına etleri dizin. Soğan, sarımsak, domates ve biberi doğrayın. Baharatları ilave edip harmanlayın. Bu sebzeleri etlerin üzerine bir avuç dizin. Yıkanmış patlıcanları dizin, tekrar sebzeler ve patlıcanları dizip en üstte sebzeler olacak şekilde hazırlayın. Bir kaseye sıvı yağ salça, baharatlar ve 1 su bardağı su ilave edin ve ezerek karıştırın. Bu karışımı malzemelerin üzerine gezdirerek dökün. Tencereyi küçük ocağa koyarak kısık ateşte, kapağını fazla açmadan 1 - 1,5 saat pişirin.
Etler çiğ konuyor. Et koymazsanız, tabana soğanlı malzemeden koyarak yine kat kat koyarak pişirin. Patlıcan yemeğini pişirirken ve piştikten sonra karıştırmayın. Servis kaşığıyla kenardan dibe kadar ulaşıp tabağa alın tabandaki et üste gelir, Böylece eşit şekilde servis edilir.
Comments (0)
Yorum Gönder