spoon

Mısır Gevrekli Kurabiye (Cornflakesli)

Bu kurabiyeyi günüm de yaptım çok beğendiler. Yalnız görünümü çikolatalı keke benzediği için, çatalla bölmek isteyenler şaşırıyor. Çünkü sert olduğu için parçalar fırlıyor. Kurabiye olduğunu önceden söyleyin de masa altlarında kurabiye aramayın:)



Malzemeler,
125gr. Margarin,
1 Adet yumurta,
1/2 Su bardağı şeker,
200gr. kadar mısır nişastası,
1Su bardağı un,
1 Paket vanilya ve kabartma tozu,
Üzeri İçin,
200gr. Sarelle (ekmeğe sürülen),
1 Paket mısır gevreği,
1 Yemek kaşığı sıvı yağ (sarelleyi inceltmek için),

Yapılışı:
Margarini eritip soğutun, şekeri, yumurtayı margarine ilave edip karıştırın. Bir bardak un, kabartma tozu ve vanilya koyduktan sonra, aldığı kadar nişasta ilave edin (nişasta çok olacak). katı bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde hamur alın. Oval veya yuvarlak şekilde hazırlayıp üzerlerine hafif basın. Yağlanmış tepsiye aralıklı dizin. 170 Derecede üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin. Kurabiyeler soğurken dışını hazırlayın.
Mısır gevreğini avucunuzla biraz ezin. Sarelleyi mikrodalgada (yoksa cezvede kısık ocakta yavaş yavaş karıştırarak) eritin. Bir kaşık sıvı yağı koyup iyice karıştırın akışkan hale gelecek. Kurabiyeleri sarelleye bandırın ve mısır gevreğine bulayarak servis tabağına alın. Yuvarlak kurabiyelerin içine lokum koydum. Böylece evdeki lokumları değerlendirmiş oldum. Görünümü de güzel oldu.

Comments (0)

Yorum Gönder