spoon

Bulamaç

Isparta mutfağından bir çorbadır bulamaç. Bizim evde, soğuk kış günlerinde, pazar günleri kahvaltı için hazırlanırdı.

Resmi Büyütmek için Tıklayın


Malzemeler
  • 1 baş soğan
  • 1 çay bardağı un
  • 2 -3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tere yağ (dilerseniz artırabilirsiniz)
  • 50gr. kadar kıyma
  • 1 çay bardağından az bulgur
  • Tuz, karabiber
  • Nane (arzu edilirse)

Yapılışı

Tencereye yağ, soğan ve kıymayı ilave ederek kavurun. Unu 2 su bardağı suyla karıştırarak, tencereye ilave edin ve gerektikçe su dökün. Suyumuz kaynayınca tuz ve bulguru da ilave ederek karıştıra karıştıra pişirin. Koyu çorba kıvamına gelince 2-3 dakika karıştırmadan tıkır tıkır kaynasın. Baharat ilavesiyle sıcak sıcak servise hazır. (Bayatlamış ekmekler küp doğranıp çorbaya katılır ve karıştırılır, genellikle koyu kıvamda olur). Çorbanın kıvamını su ekleyerek istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.

Comments (0)

Yorum Gönder