spoon

Kubbe Püre

Patates püresinden birçok çeşit yapabiliriz. Bu tarif kumpire de benziyor. Sonraki günlerde daha değişik sunumları yayınlayacağım.


Malzemeler:
  • 7-8 patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz, baharat (karabiber, kırmızı biber, kimyon)
  • 1 çay bardağı süt
  • Mısır, bezelye, havuç (haşlanmış)
  • Kornişon turşu, yeşil zeytin (doğranmış)
  • Kaşar peyniri (dilimlenmiş)
Yapılışı:
Haşlanmış patatesleri rendeleyin. Tencereye tereyağını koyarak eritin. Rendelenmiş patatesi ve baharatları koyup karıştırın. Sütü de ilave ederek 5dk. pişirin. Püre hazır.
Püreye garnitürleri ve turşuları koyarak iyice karıştırın. Islatılmış kaselere basıp, tepsiye çevirin. Üzerine dilim kaşarı koyup fırına sürün. Kaşarlar eriyince çıkarıp ketçap ve mayonezle servis edin.

Not:
İsterseniz, hazırlanan malzemeyi tepsiye yayarak üzerine kaşar rendesi serpip fırlayabilirsiniz. Dilimleyerek servis edersiniz.

Comments (0)

Yorum Gönder