spoon

Pişi

Pişi, Türkiye'nin her yerinde bilinen bir hamur kızartması, ama biz simit, yüz ve el yaparak değişik şekillerde sevimli pişiler yapmayı seviyoruz.



Malzemeler,
  • 1 Kg. yakın un,
  • 1-2 Yemek kaşığı kuru maya (1 paket instant mayada olabilir, direk una karıştırılır),
  • Tuz,
  • Ilık su,
  • Kızartmak için sıvı yağ,
Yapılışı,
Kuru mayayı bir kasede, 1 bardak ılık suyla ıslatıp mayalanmasını sağlayın (1 tatlı kaşığı şeker koyarsanız daha çabuk mayalanır), unun ortasını açarak mayayı ve tuzu koyarak yavaş yavaş ılık su dökerek katı olmayan bir hamur yoğurun (elinize yapışarak yoğuracaksınız, arada elinizi yağlayın veya ıslatın), iyice özleştirin (10dk. yoğurun), hamuru sararak sıcak tutun, mayalansın (30-40 dk.),
Hamurdan küçük parça alıp hafif yağlamış tezgahta elinizle açın. Şekildeki gibi ortadan başlayarak uca doğru kesin (4 kez kesin), 5 parmak çıkacak, yavaşça kaldırıp kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartın. Yüz için açtığınız hamurun göz ve ağız kısmına derin çizikler atın.



 Simit şeklini herkes bilir herhalde, çocuklar için isimlerinin baş harfi yada tamamını yapıp kızartabilirsiniz.



Not:
Fırından alacağınız ekmeklik hamurla da kolayca yapabilirsiniz.

Comments (0)

Yorum Gönder