spoon

Zeytin Yağlı Sarma

Sarma sarmasını bilmeyen yoktur herhalde. Bizim Berat bile biliyor geçen yıl kreşte Türkan öğretmeni göstermiş. Berat'ın tabiriyle, yaprağı açarız içini koyar sağdan soldan kapatıp yuvarlarız işte bu kadar. Berat'la markette gezerken, 'Anne ben sarma yapmayı öğrendim!' deyince etraftakiler Berat'a bakıp gülmüşlerdi.



Malzemeler,
  • Yeteri kadar asma yaprağı
  • 2 Su bardağı pirinç
  • 2 büyük soğan
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • Biraz maydanoz,
  • 2 Domates
  • 1 Yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber, tarçın. 
  • 1 Limonun suyu.
Yapılışı,
Berat'ın yukardaki tarifi gibi.

Not,
Bu iç malzemeye dolmalık fıstık ve kuş üzümü ilave edilir ama bizimkiler sevmediği için ben koymadım.

Comments (0)

Yorum Gönder