Malzemeler,
- 1 Kilo patlıcan,
- 300- 500gr. kuzu kuşbaşı veya kaburga,
- 1 Adet iri soğan (7-8 adet arpacık soğan),
- 3 Adet sivri biber,
- 3 Adet domates,
- 4-5 Diş sarımsak,
- 1 Yemek kaşığı domates salçası,
- Tuz, kimyon karabiber,
- Yarım çay bardağı sıvı yağ,
- 1 Su bardağı su,
Patlıcanları alacalı soyarak iri kuşbaşı şeklinde kesin. Tuzlu suya koyarak 20-30 dk. bekletin ve yıkayın, soğan, sarımsak, biber ve domatesi doğrayın. Tencereye etleri dizin, üzerine doğranmış sebzelerden biraz serpin, patlıcanları dizin ve sebzelerden serperek tamamlayın. Salçayı 1 bardak suyla inceltin sıvı yağıda ve baharatları koyup yemeğin üzerine gezdirin. Tencerenin kapağını kapatıp küçük ocağa altı kısık olarak koyup yaklaşık 1 saat pişirin.
Not: Aynı yemeği zeytinyağlıda yapabilirsiniz. Et koymayıp kat kat patlıcan ve doğranmış sebzeleri koyarak kısık ateşte pişirin.
Comments (0)
Yorum Gönder