spoon

Patlıcan Güveç



Malzemeler,
  • 1 Kilo patlıcan,
  • 300- 500gr. kuzu kuşbaşı veya kaburga,
  • 1 Adet iri soğan (7-8 adet arpacık soğan),
  • 3 Adet sivri biber,
  • 3 Adet domates,
  • 4-5 Diş sarımsak,
  • 1 Yemek kaşığı domates salçası,
  • Tuz, kimyon karabiber,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 Su bardağı su,
Yapılışı,
Patlıcanları alacalı soyarak iri kuşbaşı şeklinde kesin. Tuzlu suya koyarak 20-30 dk. bekletin ve yıkayın, soğan, sarımsak, biber ve domatesi doğrayın. Tencereye etleri  dizin, üzerine doğranmış sebzelerden biraz serpin, patlıcanları dizin ve sebzelerden serperek tamamlayın. Salçayı 1 bardak suyla inceltin sıvı yağıda ve baharatları koyup yemeğin üzerine gezdirin. Tencerenin kapağını kapatıp küçük ocağa altı kısık olarak koyup yaklaşık 1 saat pişirin.

Not: Aynı yemeği zeytinyağlıda yapabilirsiniz. Et koymayıp kat kat patlıcan ve doğranmış sebzeleri koyarak kısık ateşte pişirin.

Comments (0)

Yorum Gönder