Yazın soğuk soğuk yenebilecek hoş bir tatlı.
Malzemeler:
- 8-9 adet pötibör bisküvi
- 1 litre süt
- 5 yemek kaşığı dolusu un
- 1 su bardağı veya daha az şeker (kendinize göre ayarlayın)
- Bir paket vanilya
Vişneli Muhallebi:
- 1 litre vişne suyu yada 1 küçük paket toz içecek (1lt. suyla hazırlanmış)
- 5 yemek kaşığı nişasta
- 5-6 yemek kaşığı şeker
Süt, un ve şekeri ocağa koyun. Devamlı karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin (fokur fokur kaynasın). Vanilyayı da ekleyip dağılıncaya kadar karıştırın. Borcamı ıslatın. Pişen muhallebiyi boşaltıp düzleyin ve soğumaya bırakın.
1litre vişne suyuna nişastayı ve şekeri koyarak diğer muhallebi gibi pişirin. Soğuyan beyaz muhallebinin üzerine bisküvileri dizin ve vişneli muhallebiyi üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırıp soğumasını bekleyin. Süsleyerek servis edin.
Not:
Hazır vişne suyuyla yapacaksanız şekerini azaltın.
Hazır limon suyuyla da yapabilirsiniz.
Araya bisküvi koymasanızda olur. Ben evdekileri değerlendirmek için koydum.
Comments (0)
Yorum Gönder