spoon

Kolay Su Böreği

Tavada yapılan börekler daha pratik oluyor. Daha önce yaptığım tava böreğinin içi pizza malzemeliydi, onu da çok sevdiler. Bu tarifte peynirli ama istediğiniz malzemeyi de koyabilirsiniz. Yufka bulmanız zor oluyorsa buzlukta üçer tane bulundurun. Hemen buzunu çözüyor zaten, katlı şekildeki yufka birbirine de yapışmıyor tazeden farkı yok.


Malzemeler:

  • 3 yufka,
  • 1 yumurta,
  • 3 yemek kaşığı erimiş tereyağ,
  • 1 şişe maden suyu,
  • 1,5 su bardağı su (klasik),
  • 1 kase peynir,
  • Bir tutam maydanoz
Yapılışı:
Yufkaları ikiye bölün, yumurta ve tereyağını karıştırıp yarım yufkaya sürün. Kesilen yere uzunlamasına peyniri koyup rulo şeklinde sarın. Rulo halindeki parçayı tavanın ortasından başlayarak kendi etrafında sarmaya başlayın. Tam altı parçayı alıyor. Üzerine su ve sodayı karıştırıp her yerine gelecek şekilde gezdirin. 30-40 dk. bekletin ki dökülen sıvıyı iyice çeksin. İçine sürülen yumurtalı sostan üzerine de sürün ve ocakta pişirin. Pişirirken altını kontrol edin. Kızarınca çevirmek için üzerine tam uyan bir kapak koyup hızlıca ters çevirin (elinizi yakmayın biraz uzak tutun). Diğer tarafını da pişirin. Ilıyınca kesip servis edin.

Not: 6 parça ayrı ayrı sarıldığı için içine farklı içler koyabilirsiniz.

Comments (0)

Yorum Gönder