spoon

Bisküvili Kek

Kek sevenlere değişik bir tarif. Biraz uğraştırıcı bir tarif ama oldu mu olmadı mı diye endişeye gerek yok. Tarifi tam uygulayın sonuç mükemmel.
Bazen fırından, bazen de unun cinsinden yaptığınız kek kabarmayabilir. Tepsiye döktüğünüz kekiniz
kabarmadı diye üzülmeyin. Üst malzemeyi (bisküvili pudingi) hazırlayıp şahane bir görüntü oluşturun. Haydi mutfağa hemen deneyin beğeneceksiniz :) 


Malzemeler:

  • 5 yumurta,
  • 1,5 su bardağı şeker,
  • 2,5 su bardağı buğday nişastası,
  • 2 paket kabartma tozu,
  • 1 su bardağı soğuk süt,
Üzeri için:
  • 1 kilo süt,
  • 2 paket kakaolu puding,
  • 2 paket kakaolu petibör bisküvi,
  • 1 paket krem şanti,
  • 1/2 paket çikolatalı sos,
  • 2 su bardağı süt,

Yapılışı:
Yumurta ve şekeri çırpın, nişasta ile birlikte kabartma tozlarını ilave edip karıştırın. Katı yağ ile yağladığınız (büyük dikdörtgen) borcama dökün ve 180 derecede pişirin. Pandispanya hazır.
Pandispanyamız ılıyınca 1 su bardağı soğuk sütü her yerine eşit gelecek şekilde dökün.
1 kilo sütle 2 paket pudingi pişirin. (Pudingi 3 kat süreceksiniz ona göre ayarlayın) Kekin üstüne sürün ve bisküvileri dizin . Tekrar puding, tekrar bisküvi ve tekrar puding. Soğuk bir yere kaldırın (iyice donmazsa krem şanti zor sürülür). Servis yapmadan 1 saat önce krem şantiyi sürün ve çikolata sosunu pişirip krema torbasına koyarak süsleyin. Ben enine ve boyuna çizikler attım, kare şeklinde oldu.

Not: Bu pastayı akşamdan yaparsanız krem şantisini sabah sürün derim.

Comments (0)

Yorum Gönder