spoon

Renkli Toplar

Mozaik pasta türünden hoşlanıyorsanız bu topları mutlaka deneyin. Çok kolay ve çok lezzetli...



Malzemeler:
  • 1 paket kakaolu pötibör bisküvi (450gr.)
  • 1 çay bardağı kadar ceviz
  • 1 paket krem şanti (1su bardağı sütle köpürtülmüş)
  • 3 tane elma
  • 2-3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 50 gr. kadar hindistan cevizi (Antep fıstığı veya fındık da olabilir)
Yapılışı:
Elmaları soyup rendeleyin. Şekeri de ilave edip teflon tavada (5 dakika kadar) soteleyin. Ocağı kapatınca tarçını ve cevizi ilave ederek karıştırın. Bisküvileri rondodan geçirin. Un gibi olsun. Bisküvilere elmalı karışımı ve çırpılmış krem şantiyi ilave edip iyice karıştırın. Hamur gibi olsun. Kolay şekil alması için 10-15 dk. dolapta bekletin. Dolaptan çıkarınca elinizi ıslatıp ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Hindistan cevizine bulayın ve servis tabağına dizip kürdanlayın. Dolaba kaldırın.

Not:
Bu topları biraz daha büyük yapıp, üzerine hazır yada kendi yaptığınız sostan dökün. Yalancı profiterol yapmış olursunuz.

Comments (0)

Yorum Gönder