spoon

Sebzeli Krep

Kreple  bir yemek uydurayım derken, sebzelerle bir yemek olsun istedim. Malum... çocuklar sebze yesin diye...
Kabak dahil, bütün garnitür içinde, kaşarıda üstünde afiyetle yediler. 
Bu tarifi ben uydurdum diye sevinirken. Kreplerin içi etli olursa Manisa kebabı oluyormuş daha sonra öğrendim.


Malzemeler:
  • 2 Yumurta,
  • 2 Su bardağı süt,
  • Yeteri kadar un,
  • 2 Yemek kaşığı sıvı yağ,
  • Tuz,
  • 1 Adet kabak,
  • 3 Diş sarımsak,
  • 3-4 Patetes,
  • 1Çay bardağı bezelye,
  • 1 Adet havuç,
  • 2-3 Yemek kaşığı sıvı yağ,
  • Tuz, karabiber, kimyon,
  • 1 Bardak kadar kaşar rendesi,
Yapılışı:
Çukur ve geniş bir kaseye, yumurta ve sütü koyarak çırpın. Azar azar un koyarak (tahın kıvamına kadar)karıştırın, tuzunu da ilave edin. krep hamuru hazır. Teflon tavaya 1tatlı kaşı kadar sıvı yağ koyarak ısıtın ve kepçeyle bir kenarına hamuru dökerek hızlıca tavaya yayılmasını sağlayın (ilki başarısız olabilir yılmayın, eliniz alışacaktır). Tavayı sallayarak pişirin, maşayla veya tava hareketiyle ters döndürün. Arada yağlayarak krepleri pişirin.
Ben büyük teflon tava kullandım, katlaması kolay oluyor ve tam 1 porsiyonluk.
Patates, havuç ve kabağı küçük küp şeklinde doğrayıp kabak hariç haşlayın. Tavaya sıvı yağı, doğranmış sarımsakları ve kabakları ilave edip soteleyin. Kabaklar biraz diri kalacak kadar, 5-10 dk. 
Kabaklara, haşlanmış sebzeleri ve bezelyeyi de ilave edip soteleyin. Tuzunu biberini ilave ekleyerek  karıştırın.
Sebzeli malzemeyi kreplerin ortalarına paylaştırarak karşılıklı kenarlarından bohça şeklinde kapatın. Yağlanmış tepsiye, kat yeri alta gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine rendelenmiş yada ince kesilmiş kaşar koyarak fırınlayın kaşar eriyince servise hazır. Acı severseniz kaşarın üzerine pul biber serpin.

Comments (0)

Yorum Gönder