spoon

Bir Et Yemeği

Et yemeği aceleye gelmez. Yumuşacık bir et yemeği yapmak için 1,5  2 saat pişirmeyi göze alacaksınız.




Malzemeler,
  • 1 Kg. kavurmalık et,
  • 5-6 Adet yeşil biber,
  • 2 Adet kırmızı biber,
  • 2 Adet soğan veya 7-8 arpacık soğan,
  • 3 Adet domates,
  • 1/2 Çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 Çay bardağı süt,
  • Kimyon, karabiber, kırmızı biber, tuz,
  • 3-4 diş sarımsak,
  • 1 Yemek kaşığı dolusu domates salçası,
  • Maydanoz,




Yapılışı,

Etimizi terbiye etmek için sütü, yağı baharatları, salçayı ve sarımsakları etlerle karıştırıp (2 saat önce yada akşamdan) hazırlayın. Tuzunu, et biraz piştikten sonra ekleyin. Tencereye etleri bırakın ve arada karıştırın. Et suyunu salacaktır, kısık ateşte pişirin. Kaynar suyu da hazır edin suyunu iyice çekince azar azar (1 su bardağı kadar) ilave edin. Arada karıştırarak  1 saat kadar pişirin. İri doğranmış soğan, biber, domates ve maydanozu hafif tuzlayarak etlere ilave edip 30- 40 dakika daha pişirin (etin pişme durumuna göre). Sıcak sıcak servis edin.
domateslerden birini halka şeklinde doğrayarak ocağı kapatmadan 10 dk önce koyarak etlerin yanında, bütün olarak servis ederek görünümünü güzelleştirin. Ayrıca ince yeşil biberleride bütün olarak etlerle pişirebilisiniz.


Comments (0)

Yorum Gönder