spoon

Gül Tatlısı

Güler ablam Konya'ya gelirken mutlaka hamur işleri yapıp gelir. Bizde afiyetle yeriz. Bu gelişinde gül tatlısı getirmiş, tabi ki şerbetini burda döktük. Hafif bir tatlı, tadı güzel bir o kadar da görüntüsü güzel, Isparta gülü işte...



Malzemeler,
  • 1/2 Su bardağı irmik,
  • 1 Su bardağı yoğurt,
  • 1 Su bardağı çiçek yağı,
  • 1/2 Su bardağı margarin (eritilmiş),
  • 1 Yumurta,
  • 1 Paket kabartma tozu ve vanilya,
  • Aldığı kadar un,
  • Şerbet İçin:
  • 2,5 Su bardağı şeker,
  • 2 Su bardağı su,
  • 1/2 Limon suyu,


Yapılışı,

Bütün malzemeyi karıştırarak hamuru hazırlayın. Biraz hamur alarak merdaneyle 3mm. kalınlığında açın ve bir kase ile kesin (çay bardağıyla keser gibi). Kesilen daireyi kenerdan içe doğru 3cm. olacak şekilde 4 eşit parça kesin, ortaya yarım ceviz koyarak kesilen karşılıklı  kenarları kaldırarak gül şekli verin. Fırında kızarıncaya kadar pişirin. soğuyunca şerbetini dökün.
Şerbet için: Su ve şekeri tencereye koyarak 5 dk.kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocağınızı kapatın. 5dk. sonra soğuk tatlıya döküp üzerini kapatın. (isterseniz yarısına şerbet döküp diğerlerini birkaç gün sonra şerbetleyebilirsiniz).

Comments (0)

Yorum Gönder