Barbunya yemeği yaz kış yapılabilecek yemeklerden. Yazın tazesini alırım, ayıklar, yıkar, süzdürürüm ve buzdolabı poşetleriyle derin dondurucuya koyarım.
Malzemeler,
- 1kg Taze barbunya,
- 1 Büyük boy soğan,
- 1/2 Limon,
- 1 Yemek kaşığı salça,
- 1/2 Çay bardağı zeytin yağı,
- 1Küçük patates,
- 1 Küçük havuç,
- 1-2 domates ve yeşil biber,
- 2-3 Diş sarımsak,
- 1 Tatlı kaşığı toz şeker,
- Tuz, karabibrer, kırmızı biber ve kimyon,
Barbunyaları ayıklayıp yıkayın. Limon sıkılmış suda haşlayın ve suyunu dökün. Tencereye yağı, soğanı, sarımsağı ve biberi koyarak güzelce kavurun. Salçayı ve baharatları da ekleyerek biraz daha kavurun. 3-4 su bardağı suyu döküp kaynatın. Havuç ve patetesi küçük küp şeklinde doğrayın. Haşlanmış barbunyalarla birlikte kaynayan suya dökün ve şekeri ilave edin. Kısık ateşte yumşayıncaya kadar pişirin. Suyunuda iyice çeksin, soğuyunca limon ve maydanozla servis edin. Suyu resimdekinden daha az olabilir.
Comments (0)
Yorum Gönder