Çiğ böreği kızartma türü olduğu için pek yapmam. Yaptığım zaman da, hoşlarına gider ama evi de kızartma kokusu sarar. Çiğ böreğin iç malzemesinin biraz sulu olması gerekir. Bende domates koydum. Siz isterseniz su koyun. Kıyması da yağlı olursa böreği bölerken yağlı suyu akar, makbulüde o galiba...
Malzemeler:
İç Harcı:
- 250 gr. kıyma
- 1 baş soğan
- 1 domates (isterseniz)
- Tuz, karabiber
- 4 su bardağı un
- Tuz
- Aldığı kadar su
- Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Soğanı ve domatesi rendeleyin. Üzerine kıymayı, tuz ve karabiberini koyarak yumuşak içi hazırlayın. Domates koymazsanız, yarım çay bardağı su ilave edin. Hamurunu hazırlayın ve istediğiniz büyüklükte bezeye ayırın. Çok ince olmayacak kadar açın (kalında olmasın). Tabak büyüklüğünde açılan hamurun yarısına iç harcı yayın ve poğaça gibi kapatın. Kenarları çok iyi kapatmalısınız ki, kızgın yağa iç malzemenin suyu sızmasın (yağ patlamalarına sebep olur). Bol kızgın yağda (börek yağa batmalı) pembeleşinceye kadar kızartın.
Comments (0)
Yorum Gönder