Ben reçel seven biri olarak kışın portakaldan çok kabuğunu seviyorum. Kalın kabuklu yafa portakalı alınınca kabukları atmıyor reçele dönüştürüyorum.
Malzemeler,
- 5-6 Portakal (kalın kabuklu yafa),
- 3 Su bardağı şeker,
- 1,5 Su bardağı su,
- 1 Yemek kaşığı limon suyu veya 4-5 tane limon tuzu,
- Yeteri kadar naylon ip ve yorgan iğnesi,
Yapılışı,
Portakalın etrafını hafifçe kazıyın, dörde bölün. Dikkatlice portakalı ayırıp kabuğun beyaz kısmını da bıçak ucuyla hafif kazıyın. Sigara böreği sarar gibi sarın iğneye geçirin (açılmayacak şekilde), hepsini sıkı şekilde dizip iki ucunu bağlayın (kolye gibi) ve suya koyun. her gün suyunu değiştirin (3-4 gün, acısı çıkacak). Tencereye kabukları ve suyu koyarak haşlayın (yumşayıncaya kadar). Haşlanmış kabukları çıkartın ve tencereye şekeri ve üzerini geçmeyecek şekilde su (1,5 su bardağı kadar) ilave edip kaynatın, kabukları ipten sıyırıp kaynayan şerbete atın. reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Limon suyunu da ilave edin ve 5 dk. daha kaynatıp ocağı kapatın.
Not:
Reçelin kıvamını anlamak için kaynadıktan 15-20 dk sonra kaseye çok az reçel koyun ve dolaba kaldırın 5dk sonra tabağı eğerek bakın yavaş kayıyorsa olmuştur.
Comments (0)
Yorum Gönder