Habersiz misafiriniz geldi, buzluktada milföyünüz varsa hemen tatlı ve tuzlu pastalar yapabilirsiniz. Ben elmalı ve zeytinli yapıyorum, üçgen kapatıp elmalıya pudra şekeri serpip bir tatlı bir tuzlu pastam oluyor. Geçenlerde yemek tarifleri ararken Emine Beder milföyleri değişik şekillerde yaptı bende sizinle paylaşayım.
Malzemeler,
- Milföy hamuru (şekil alacak kıvamda),
- 3-4 Elma,
- 2 Yemek kaşığı toz şeker,
- 1 Tatlı kaşığı tarçın,
- Bitter çikolata (sütlü de olur),
Elmaları rendeleyip şeker ilave edin ve soteleyin. Tarçını ekleyin soğusun. Kare şeklindeki hamuru karşılıklı kenarından 2 santim arayla kesin (orta kalacak şekilde). Ortaya elmalı harcı (zeytin, peynir de olur) koyun baştaki kesiği bırakın diğer karşılıklı uçları bir birinin üzerine gelecek şekilde kapatın (ortada 3 üç kenar kapandı), kenarları sepet şeklinde kıvırın.
Diğer model, kare şeklindeki hamuru kenarlardan 1'er santim içten kesin (çerçeve gibi) ortaya iki parça çikolata koyup içteki karşılıklı kenarları üst üste kapatın, yine aynı karşılıklı köşeyi birbir üstüne kapatınca şekil oluşuyor (çikolata da akmıyor), pudra şekeri ve sosla süsleyin.
Pişince anlaşılmaz diye bu fotoğrafı çektik.
Comments (0)
Yorum Gönder