spoon

Taze Fasulye

Sıcaklarda yenebilecek en iyi ve çabuk pişen bir yemek. Fasulyeyi temizlemeden iyice yıkayın ve süzün sonra ayıklayın ki vitamini suyuna gitmesin.


Kayın validem fasulyeyi ayıklarken önce dikey keser, sonra enine küçük küçük keserdi. Daha lezzetli olurmuş, vakti olanlar öyle yapabilir.

Malzemeler,
  • 1 Kilo taze fasulye,
  • 2 Orta boy soğan,
  • 2-3 Yeşil biber (al biber de koyabilirsiniz),
  • 4 Adet domates,
  • Baharatlar, tuz, kimyon, karabiber, kırmızı biber,
  • 1 Tatlı kaşığı toz şeker,
  • 1/2 Çay bardağı zeytin yağı,
  • 1 Yemek kaşığı salça,

Yapılışı,

Düdüklü tencereye, soğanı, biberi ve salçayı koyarak biraz kavurun. Fasulyeyi, domatesi ve baharatlarını koyarak kapağını yarım kapatın ( 5-10dk.), arada karıştırın. Fasulyenin rengi değişince sıcak suyu ve şekeri ilave edin. Su fasulyelerin üstünü geçmesin. Tencerenin kapağını kapatın ve ses geldikten, 20dk sonra ocağı kapatın. Ilıyınca servis edin.

Not:
Yemeği az yapacaksanız pişirme süresini 5dk kısaltın.

Comments (0)

Yorum Gönder