Fırınlanmış tavuk, basit bir yemek. Pilav ve salata yapıncaya kadar hazırlanıyor.
Haşlandıktan sonra ızgarada 5dk. (üstü kızarıncaya) kadar fırınlanıyor.
Malzemeler,
- 7 Tavuk but,
- 1 Yemek kaşığı salça (tavuk suyu ile inceltilmiş),
- Tuz karabiber, kimyon, pulbiber, köri,
Butları yıkayıp düdüklü tencereye yerleştirin. Tuzunu ve üzerini geçmeyecek şekilde suyunu ilave edip ocağı açın. Kaynadıktan sonra 20dk. pişirin. Pişmiş butları dikkatlice tepsiye yerleştirin. Üzerlerine inceltilmiş salçayı (baharatları) sürün. Fırının ızgarasında kızarıncaya kadar fırınlayın. Pilavla servis edin.
Not:
Kemik ucunu temizleyip alüminyum folyo ile sararsanız hoş görünüyor.
Comments (0)
Yorum Gönder