spoon

Şipşak Börek (Milföylü)

Adından da belli olduğu gibi çok kolay bir börek. Misafiriniz gelmeden 2 saat önce yapıp bekletin. Misafiriniz  gelince de pişirirseniz elde açılmiş börek tadında sıcacık börekleriniz servise hazır.



Malzemeler:
  • 1,5 paket milföy hamuru
  • 3 adet yufka
  • 1,5 şişe soda
  • 2 yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
İçi için:
  • 1 kuru soğan
  • 1 kase kıyma
  • Tuz, karabiber



Yapılışı:
Milföyleri yağlanmış tepsiye dizin. 1,5 yufkayı parça parça yapıp milföylerin üzerini kapatın. Kavrulmuş kıymayı eşit şekil de yerleştirin. Üzerine, kalan yufkayı parça parça yerleştirin ve milföyle üzerini kapatın. Milföylerin hizasından kare şeklinde kesin ve üçgen olacak şekilde tekrar kesin. Soda, yumurta ve sıvı yağı iyice çırparak böreklerin üzerine dökün ve susam serpiştirin. Yaklaşık 2 saat malzemeyi çekmesini bekleyin ve ısınmış 180 derecelik fırında pişirin.

Comments (0)

Yorum Gönder