spoon

İçli Köfte

İçli köfte denince zor bir yemek gibi düşünülür ama o kadar da değil. Eğer seviyorsanız işte size içli köfte tarifi mutlaka deneyin. Kolay gelsin:)

Malzemeler:
Hamuru için:
  • 1 adet soğan
  • 4 su bardağı çiğ köftelik bulgur
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 4 su bardağı kadar su
  • Tuz
İçi için:
  • 3 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 bir kase dolusu kıyma
  • 1 fincan iri parçalanmış ceviz
  • Karabiber, tuz ve reyhan
Yapılışı:
İçini hazırlamak için tavaya tereyağını ve ince doğranmış soğanı ilave edip kavurun. Kıymayı da ilave ederek kavurmaya devam edin. Kıymanın rengi değişince salçayı ekleyip biraz daha kavurun ve ocağı kapatın. Baharatlarını ve cevizi ilave edin. Donması için soğuk bir yere koyun.
Sıra hamuru hazırlamada. Geniş bir leğene bulguru koyun ve 2 su bardağı kaynar suyu bulgura karıştırarak dökün. Bulgur tane tane olsun (su fazla gelecek gibiyse birazını ayırın). Üstünü kapatın, 15 dk. demlensin. Soğan, salça, yumurta, tuz ve irmiği ilave edin. Kalan 2 bardak suyu kaseye koyun, arada avcunuzla su alarak 30 dk. yoğurun. Şekil veriliyorsa oymaya başlayın, değilse biraz daha yoğurun (çiğ köfte yoğurur gibi).
Kıvamı gelen hamurdan mandalina büyüklüğünde alın. Elinizi ıslatarak oval şekil verin. İşaret parmağınızla oyarak yavaş yavaş genişletin (arada parmağınızı ıslatın). Donmuş içten 1 yemek kaşığı kadar koyun ve köfteyi çevirerek ağız kısmını kapatın. Köfteniz hazır.
Sıra geldi pişirmeye. Tencereye bol su koyup kaynatın. Tuz ve yarım limon ilave edip 5dk. (içinin yağı eriyinceye kadar) haşlayın. Köfte servise hazır.


Not:
İsterseniz yumurtaya bulayıp bol kızgın yağda kızartabilirsiniz ama ağır olur. İçi için mutlaka katı yağ olmalı, sıvı olursa köfteyi kapatamazsınız.

Comments (0)

Yorum Gönder