spoon

Ağlayan Kek

Seneler öncesinin gözyaşı pastası:) üzerindeki sosunu kaşıkla damla damla dökerdik adını burdan alıyordu. Son zamanlarda ağlayan kek diye biliniyor, pasta kesilince sosun kenarlardan akmasıyla muhteşem görüntü ortaya çıkıyor. Küçüklerin ve büyüklerin vazgeçemediği pastalardan diyebilirim:)


Malzemeler:
  • 4 yumurta 
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1,5 kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt ( kekin üzerine dökmek için)
  • 1 paket krem şanti ( 1 su bardağından az sütle çırpılmış)
  • Hazır çikolata sos 



Yapılışı: 
Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. İki kaşık sütü, kakaoyu, unu ve  kabartma  tozunu ilave ederek yağlanmış dikdörtgen borcama döküp pişirin.
5 dakika fırın sıcaklığı çıkınca bir su bardağı sütü kekin her yerine gelecek şekilde kaşık kaşık dökün.
Üzerine hazırlanan krem şantiyi sürün dolaba kaldırın iyice soğusun.
Pişen çikolata sosunuda karıştırarak biraz sıcaklığı geçsin ( krem şantiyi erietmesin) hızlı bir şekilde kekin heryerine döküp yavaşça düzleyin. 
Afiyet olsun:)
Not: un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ki eşit dağılsın.
Krem şantili seviyorsanız 2 paket kullanabilirsiniz.




Comments (0)

Yorum Gönder