spoon

Pişmaniyeli Hanım

Kolay ve adından da anlaşıldığı gibi gösterişli bir pasta. Bu pastayı misafirlerinize ikram ettiğiniz de yemek istemeyen olursa, illaki tadına baktırın devamını isteyecektir :)


Malzemeler
  • 1 pasta tabanı (ben sadesini tercih ettim)
  • 1 çay bardağı limonata (bir limonun suyu, 1yk şeker, kalanı su)
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 kutu krema  (200 ml kutu süt gibi)
  • 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • Yeteri kadar pişmaniye

Yapılışı:
Tencereye 2.5 su bardağı suyu, nişastayı ve şekeri koyarak iyice karıştırın. Koyu kıvama gelince ocaktan alın ılısın. Limon kabuğu rendesini ve kremayı ekleyip çırpın.
Pasta tabanının iki parçasına da, hazırlanan limonata ile eşit olarak ıslatın. Kremanın yarısını araya, kalanını üzerine ve yanlara sürün. Dolaba kaldırın.
Pişmaniyeyi, pastayı servis edeceğiniz zaman, dilimledikten sonra üzerine koyarak ikram edin. Damla çikolata veya antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

Not: Pişmaniye pastanın üzerinde uzun süre kalınca eriyor. Görüntüsü güzel olmuyor.

Comments (0)

Yorum Gönder