Mevsiminde pişirilen palamut taze olduğu için çok lezzetli oluyor. Ben genellikle fırında yapıyorum. Yağlı balık olduğu için daha hafif oluyor.
Malzemeler:
- 1 adet palamut balığı,
- 2 adet soğan,
- 3 adet domates,
- 3 adet biber,
- Maydanoz,
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ,
- Tuz, karabiber.
Yapılışı:
Tepsiyi yağlayın veya yağlı kağıt yerleştirin, soğanları halka halka kesip tepsiye dizin. Üzerine palamutları yerleştirin ve balıkların aralarına biberleri, domatesleri yerleştirin (balıkları ve sebzeleri önceden baharat, tuz ve sıvı yağla yağlayın).Tepsiyi fırına sürüp 180 derecede 25-30 dk. pişirin. Çok kurumasın, pişerken kontrol edin. Piştikten sonra maydanozla süsleyin. Salatayla servis edin.
Comments (0)
Yorum Gönder