Ben küçükken, misafir gelince (o, zamanlar çat kapı gelinirdi). Mozaik pastada kullandığımız bisküviyi pasta edasıyla çayla ikram ederdik. Kimi, çaya bandırıp içine düşürür yer, kimi de çayla yerdi.
O, lezzetli bisküvinin hem şeklini hem kalorisini artırdık, gelde yeme:) Renkli top, mozaik pasta, sadrazam lokumu şimdilik aklıma gelen lezzetleren...
O, lezzetli bisküvinin hem şeklini hem kalorisini artırdık, gelde yeme:) Renkli top, mozaik pasta, sadrazam lokumu şimdilik aklıma gelen lezzetleren...
Malzemeler:
- 450gr. Kare, sade bisküvi (pötibör),
- 8 Yemek kaşığı toz şeker,
- 1 Çay bardağı süt,
- 2 Yemek kaşığı kakao,
- 1 Paket margarin,
- 1 Çay bardağı ceviz,
- Portakal kabuğu rendesi (çeyrek portakalın kabuğu) yakıştığı için ben koyuyorum.
Yapılışı:
Geniş bir tencereye margarini koyun erisin, ocağı kapatın. sütü, şekeri, kakaoyu tencereye koyarak hepsini iyice karıştırın. Bisküvileri ikiye bölerek tencereye ekleyin. Cevizi ve portakal kabuğu rendesini ilave ederek iyice karıştırın. Dikdörtgen poşete (buzdolabı poşeti) yarısını koyun ve sıkıştırarak şekil verin, poşeti açtığınızda şekil yaptığınız gibi kalsın. Diğer yarısını da aynı şekilde yaparak poşetiyle buzluğa kaldırın.
Üçgen, kare ve yuvarlak şekillerde yapılabilir.
Ceviz koymasanızda olur.
Comments (0)
Yorum Gönder