Turşu yapmak için yerli ve taze sebzeler gerekir. Konya'da pazarlarda seçtirtmezler, bizde köyden getirenlerden alıyoruz.
Malzemeler,
- 5 Litrelik turşu kavanozu (mümkünse cam kavanoz),
- 6-7 Diş sarımsak,
- 1 Tatlı kaşığı limon tuzu,
- 7-8 Yemek kaşığı kalın tuz,
- 1/2 Çay bardağı nohut,
- 2-3 Su bardağı üzüm sirkesi,
- 2 kg salatalık,1 kilo taze fasulye, biraz biber, havuç veya hırtlak,
- Üzerine asma yaprağı ve reyhan dalları yada nane dalları,
Yapılışı,
Turşuluk sebzeleri 2-3 kez iyice yıkayın (suyu berrak olur). Nohutu kavanoza koyduktan sonra sebzelerin aralarına sarımsak koyarak güzelce dizin (hepsi çiğden). Üzerini asma yaprağı ve nane dallarıyla kapatın. 2 litre kadar suya sirkeyi, tuzu, şekeri ve limon tuzunu koyarak karıştırıp kavanoza dökün. Su az gelirse ilave ederek tamamen doldurun. Kapağını kapatıp serin ve karanlık bir yere koyun. Bir hafta suyunun eksilip eksilmediğini kontrol edin. Bir iki ay sonra turşu hazır.
Comments (0)
Yorum Gönder