spoon

Tombul Kabak Dolması

Kabaklarda da değişim başladı. Tombul tombul çok sevimli gözüküyorlardı. Bende aldım kıymalı iç hazırlayıp doldurdum. Yanında yoğurtla hoş bir yemek.



Malzemeler,
  • 2 Su bardağı pirinç,
  • 1 kg kabak,
  • 300gr. Dolmalık  kıyma,
  • 2 Baş soğan,
  • 2 Adet sivri biber,
  • 2 Yemek kaşığı salça,
  • 2-3 Adet domates,
  • 1 Çay bardağı sıvıyağ,
  • Maydanoz
  • Tuz, karabiber,

Yapılışı,
Pirinçleri iki üç kez yıkayın. Bütün sebzeleri, kabak hariç ince doğrayın, diğer malzemeleri ilave edin ve iyice karıştırın. Önceden yıkayıp oyduğunuz kabaklara çok basmadan doldurun. (Oyulan kabakların içlerine azar azar tuz serpin). Arzu ederseniz tencerenin tabanına maydanoz saplarını veya 3-4 parça kaburga (dolmaya lezzet verir) koyduktan sonra dolmaları sıralayın 2 su bardağı su koyup kaynadıktan sonra altını kısın. Bir saate yakın yavaş yavaş pişirin.



Comments (0)

Yorum Gönder