Sebzelerin en güzeli patlıcan. Salatasından tutun da; etlisi, zeytin yağlısı, beğendisi derken pek çok çeşit yemeği mevcut. Hem de çok lezzetli. İşte, o lezzetlerden biri...
Malzemeler:
- 4-5 adet patlıcan
- 1 adet biber
- 2 adet domates
- Yeteri kadar kürdan
- Kızartma için sıvı yağ
- 500 gr. köftelik kıyma
- 1 orta boy soğan (rendelenmiş)
- Tuz, kimyon, karabiber
- 1 çay bardağı kadar galete unu veya 2 dilim bayat ekmek
- 1 yumurta
Patlıcanları ayıklayıp yıkayın ve kurulayın. Uzunlamasına dilimler şeklinde kesin (çok ince olmasın, bir patlıcanı 4'e bölebilirsiniz). Bol kızgın yağda kızartın. Köfte malzemesini iyice yoğurup yuvarlak şekilde hazırlayın. Teflon tavada yağsız kızartın. Kızarmış patlıcanları artı şeklinde koyarak hafif tuzlayın. Ortasına köfteyi yerleştirin. Karşılıklı kenarlardan kapatıp kürdanla tutturun. İri doğranmış biberi ve domatesi de kürdana geçirin. 1 su bardağı su ilave ederek, fırında 25 dk. kadar pişirin. İsterseniz suyuna biraz salça koyabilirsiniz.
Comments (0)
Yorum Gönder