spoon

Közlenmiş Kırmızı Biber

0

Kahvaltılarda ve kısırın yanında yenecek lezzetlerden biri, közlenmiş kırmızı biber.
Buzdolabı poşetlerine 2 şer koyarak buzluğa koyarsanız kışın da mahrum kalmazsınız...



Malzemeler:
  • 1 kilo salçalık kırmızı biber
  • 5 diş sarımsak
  • Yeteri kadar sızma zeytin yağı
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • Maydanoz
  • Tuz
Yapılışı:

Biberleri yıkayıp közmatikte yada fırında közleyin. Kabuklarını soyup temizleyin ve küçük küçük doğrayıp hafif tuzlayın. Sarmsağı rendeleyin, sirke ve zeytin yağı ile karıştırıp biberlere ilave edin ve maydanozla süsleyin.

İslim Kebabı

0

Sebzelerin en güzeli patlıcan. Salatasından tutun da; etlisi, zeytin yağlısı, beğendisi derken pek çok çeşit yemeği mevcut. Hem de çok lezzetli. İşte, o lezzetlerden biri...



Malzemeler:
  • 4-5 adet patlıcan
  • 1 adet biber
  • 2 adet domates
  • Yeteri kadar kürdan
  • Kızartma için sıvı yağ
Köfte için:
  • 500 gr. köftelik kıyma
  • 1 orta boy soğan (rendelenmiş)
  • Tuz, kimyon, karabiber
  • 1 çay bardağı kadar galete unu veya 2 dilim bayat ekmek
  • 1 yumurta
Yapılışı:
Patlıcanları ayıklayıp yıkayın ve kurulayın. Uzunlamasına dilimler şeklinde kesin (çok ince olmasın, bir patlıcanı 4'e bölebilirsiniz). Bol kızgın yağda kızartın. Köfte malzemesini iyice yoğurup yuvarlak şekilde hazırlayın. Teflon tavada yağsız kızartın. Kızarmış patlıcanları artı şeklinde koyarak hafif tuzlayın. Ortasına köfteyi yerleştirin. Karşılıklı kenarlardan kapatıp kürdanla tutturun. İri doğranmış biberi ve domatesi de kürdana geçirin. 1 su bardağı su ilave ederek, fırında 25 dk. kadar pişirin. İsterseniz suyuna biraz salça koyabilirsiniz.

Gül Tatlısı

0

Güler ablam Konya'ya gelirken mutlaka hamur işleri yapıp gelir. Bizde afiyetle yeriz. Bu gelişinde gül tatlısı getirmiş, tabi ki şerbetini burda döktük. Hafif bir tatlı, tadı güzel bir o kadar da görüntüsü güzel, Isparta gülü işte...



Malzemeler,
  • 1/2 Su bardağı irmik,
  • 1 Su bardağı yoğurt,
  • 1 Su bardağı çiçek yağı,
  • 1/2 Su bardağı margarin (eritilmiş),
  • 1 Yumurta,
  • 1 Paket kabartma tozu ve vanilya,
  • Aldığı kadar un,
  • Şerbet İçin:
  • 2,5 Su bardağı şeker,
  • 2 Su bardağı su,
  • 1/2 Limon suyu,


Yapılışı,

Bütün malzemeyi karıştırarak hamuru hazırlayın. Biraz hamur alarak merdaneyle 3mm. kalınlığında açın ve bir kase ile kesin (çay bardağıyla keser gibi). Kesilen daireyi kenerdan içe doğru 3cm. olacak şekilde 4 eşit parça kesin, ortaya yarım ceviz koyarak kesilen karşılıklı  kenarları kaldırarak gül şekli verin. Fırında kızarıncaya kadar pişirin. soğuyunca şerbetini dökün.
Şerbet için: Su ve şekeri tencereye koyarak 5 dk.kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocağınızı kapatın. 5dk. sonra soğuk tatlıya döküp üzerini kapatın. (isterseniz yarısına şerbet döküp diğerlerini birkaç gün sonra şerbetleyebilirsiniz).